E2y

Hvordan introdusere vitenskap til en pjokk

Barn er normalt nysgjerrig

Barn er normalt nysgjerrige. De spør en rekke spørsmål spesielt hvordan og hvorfor ting er skapt slik de er. Småbarn liker også å utforske ting rundt dem med sine fem sanser-smak, berøring, lukt, hørsel og syn. Dra nytte av denne egenskapen i å undervise vitenskap til en pjokk. Vi presenterer vitenskapen tidligere i livet er en god måte å utvikle en forkjærlighet for undring og kunnskap til å forberede småbarn for høyere form for læring. Med riktig holdning, teknikk og materialer, kan du gjøre læringsprosessen hyggelig og produktiv.

Følgende er noen trinn som mødre og lærere har observert.

Hvordan introdusere vitenskap til en pjokk. Introdusere science mens du spiller med pjokk.
Hvordan introdusere vitenskap til en pjokk. Introdusere science mens du spiller med pjokk.

  • Introdusere science mens du spiller med pjokk. Dra nytte av materialer rundt deg. Spille med sand og vann vil helt sikkert være morsomt. Prøv å sikre containere av forskjellige farger og former som er spennende å syne hans. Mens dumping eller helle sand og vann, veilede din pjokk og la ham telle antall kuler av sand han plassert i beholderen. Du kan også la din pjokk identifisere størrelsen på hver container.
  • Begynne å introdusere science selv på et tidlig alder. Husk at selv spedbarn er nysgjerrig på ting rundt dem. Så, på dette stadiet, kan du begynne med å vise spedbarn bildebøker og sakte fortællende til dem hva som skjer på bildet. Varsel, kan det hende at barnets reaksjon som noen av dem ikke være oppmerksomme på først. Mens han vokser, også endre objektene til å være til din vist til ungen din.
  • Du kan også introdusere begrepet lys og refleksjon til ungen din. La barnet ditt utforske hvordan du slår av eller på lommelykten. La ham utforske det og snakke lett om konseptet bak det. Nøye, velg dine ord godt. Bruk språket som passer for hans nivå av tenkning. Du kan også introdusere begrepet refleksjon ved å la ungen leke med en trygg speil. Du kan velge speil laget av plexiglass. Mens pjokk ser sin refleksjon i speilet, snakke om begrepet refleksjon. Etterpå viser din pjokk andre deler av huset som viser hans refleksjon. Amaze ham med speil, vinduer, skinnende flislagt gulv eller din personlige datamaskinens skjerm.
  • Småbarn elsker å leke med magneter. Det er mye lek og kjøleskap magneter med fancy design av blomster og frukt. Be barnet ditt til å se etter metalliske og ikke-metalliske ting rundt i rommet. Deretter la ham utforske hvilke av disse tingene tiltrekke eller produsere en reaksjon på magneter.
  • Du kan også fortsette læring økter ved å gå utenfor huset med pjokk. Fortell ham navnene på planter, dyr, trær, grønnsaker. Denne gangen er det nå din tur til å stille enkle spørsmål til barnet ditt. Stille ham spørsmål å gjøre ham nysgjerrig, som hvorfor himmelen er blå, hvorfor vannsøl inne i en container, hvor en plante vokser og bare noe som du kan tenke på.

Dette er bare noen enkle og enkle trinn for å innføre vitenskap til smårolling. Ha det gøy, være kreativ og være tålmodig i dine undervisningen. Husk at småbarn elsker det når leksjonene er sammen med lek. Hans latter mens læring kan kanskje anses som din beste belønningen som sin lærer.