E2y

Hvordan hjelpe en katt å tilpasse seg et nytt hjem

Hvis folk synes det er vanskelig å få justert til et nytt hjem og vokse vant til nye omgivelser, kan det samme sies om sine kjæledyr. Katter (og hunder) har en sterk følelse av fortrolighet og territorium, og hvis du tar dem bort fra deres komfortsone, bør du forvente dem til å ta en stund før virkelig føle seg trygge i sitt nye område. Men du kan gjøre noe med det. Her er hvordan du kan hjelpe en katt å tilpasse seg et nytt hjem:

  • Tålmodighet er en dyd. Husk at det ikke spiller noen rolle om katten din har vært med deg i fem år eller fem minutter, vil den ha problemer med å tilpasse seg et nytt hjem. Prosessen vil ta tid og din eneste jobb er å legge til rette for det. Hvis det tar en måned eller to, du må bare takle det. Vær tålmodig. Sette opp med katten og dens dyriske instinkter før det til slutt legger seg ned.
  • Reisetid. Traveling vil være helvete på katten din. Du må sørge for at du kan komme fra punkt A til punkt B på kortest mulig tid. Unngå unødvendig pit-stopper så mye som mulig. Kontroller at du har en trygg, sikker og solid transportør for katten din å oppholde seg i for varigheten av turen. Prøv ikke å rocke eller forstyrre den mens den er inne eller annet du vil ha en ekte vilt dyr i bilen.
  • Innledende justeringer. Holde katten isolert først. Dette er for sitt eget beste. Plukk et rom for å holde kjæledyret i de første dagene og ukene. Gi det en seng, skrape innlegget, vannskålen, søppel boksen, leker, etc. Du vil gjøre det føles så trygt som mulig. La den være alene og la den utforske sine nye omgivelser. Ikke reprimande det for å utforske eller skremme den ved å styrte mot det hvis du finner den på toppen av noe. Det er derfor du trenger å gjøre rommet så cat-bevis og cat-vennlig som mulig. Tilbring noen timer i rommet med katten slik at den kan bli kjent med deg, men ikke tvinge problemet. Hold yngre barn og andre kjæledyr borte fra den slik at den ikke blir skremt. Stenge dører og vinduer slik at det ikke slipper ut og sørge for at det ikke kan krype under eller på noe der du ikke kan få til det. La den sove der den ønsker å, og sørg for ikke å forstyrre den slik at den kan føle seg i kontroll over det bestemte stedet.
  • Å få nye venner. Limit interaksjon med andre dyr og barn. Du vil at katten å få venner på sin egen tid. En liten kattunge vil være svært engstelig i starten så du bør unngå kne-rykk bevegelser og høye lyder. Hold hunder i bånd hele tiden. Alltid tilsyn får-til-vet-du økter og igjen, aldri rush inn i den.
  • Går utenfor. Sørg for at katten har sitt navn og adresse på sin krage det hele tiden. Veterinærer fraråder å ta kattene utenfor i det hele tatt fordi det kan gå seg vill, skadet eller smittet med sykdommer. Hvis du virkelig ønsker å gå utenfor, bare bruke noen minutter og deretter gå inn igjen. For påfølgende turer, kan du øke varigheten gradvis.


Hvordan hjelpe en katt å tilpasse seg et nytt hjem. Tålmodighet er en dyd.
Hvordan hjelpe en katt å tilpasse seg et nytt hjem. Tålmodighet er en dyd.

Å hjelpe katten venne seg til et nytt hjem vil ta mye tid, tålmodighet og utholdenhet, for ikke å nevne en masse TLC. Du kan ikke tvinge det slik at du må gi kjæledyret tid til å lette på situasjonen gradvis.