E2y

Hvordan gjennomføre en gruppe musikalsk aktivitet for barn

Gruppe musikalske aktiviteter er en morsom måte å innlemme musikk til læring. Ulike ferdigheter er lært av barn som lærer å etterligne og følge instruksjonene, samt honing koordinering samt å bygge en forståelse for musikk og dans.

Her er hvordan du utfører en gruppe musikalsk aktivitet for barn.

Hvordan gjennomføre en gruppe musikalsk aktivitet for barn. Bestemme evnen av gruppen.
Hvordan gjennomføre en gruppe musikalsk aktivitet for barn. Bestemme evnen av gruppen.

  • Bestemme evnen av gruppen. Ulike aldersgrupper har ulike kapasitet nivåer. Sørg for at sangen valg og handlinger er alder hensiktsmessig. Førskolebarn kan ikke være i stand til å håndtere for mange kompliserte rutiner i forhold til eldre skolealder. Sangene må være komfortabel, relatable og hyggelig for barna som utfører den.
  • Bestemme størrelsen på gruppen. Som lærer kan du velge å bryte opp barna i mindre grupper for mer kompliserte gruppere tall eller du kan også velge å gå med en større gruppe. Ha i tankene at jo større gruppe, jo mer vanskelig få alle koordinert.
  • Bestemme seg for et tema. Dette vil bidra til å begrense sangen valg, samt kostymer til forestillingen. I ferien, julesanger er et opplagt valg. Også huske på at temaet må være alder hensiktsmessig. En hiphop med rap sanger med modne tekster dans nummer kan være til komplisert og upassende for unge skolebarn.
  • Bestem om du vil bruke instrumenter og hvilke du vil bruke. Det kan være lettere for barna å leke sammen med en innspilt akkompagnement eller piano akkompagnement å holde dem i takt. Også, i tilfelle et barn vakler med sine instrumenter, vil det være lettere å komme seg og fortsette hvis det er noe å følge.
  • Gi barna med de riktige instrumentene, sang ark og andre rekvisitter som trengs for forestillingen. Oppfordre barna til å øve individuelt hjemme, slik at de kommer til å øve forberedt.
  • Klargjør blokkering, avstand eller plassering av barn på scenen. Mindre barn må ses lett og det bør være god plass for bevegelse, spesielt for dans tall eller når musikkinstrumenter vil bli brukt. Også, hvis ytelsen innebærer skiftende posisjoner, er det en god idé å lage merker i gulvet med maskeringstape slik at barna vet hvor de skal stille opp nøyaktig. For svært små barn, kan det også være en god idé å plassere sitt navn eller bilde på gulvet hvor de skal stå.
  • Tillat nok praksis tid for barna å være i stand til å mestre sin del. Konstant repetisjon er avgjørende for barn å lære ferdigheter og for å redusere mengden av angst i løpet av ytelse dag. Du må kanskje mye noen timer i løpet av klassen tid eller har barna bo etter skoletid for å ha god øvelse tid.
  • Husk å gjøre øvelsene morsomme. Ha rikelig med pauser og gi dem ros når de gjør det bra. Det kan bli utmattende til tider, men barn trenger å bli motivert til å gjøre det bra. Hvis det er for mye press eller det ikke lenger er morsomt for dem, kan du ha en vanskelig tid å overbevise dem om å utføre.

Holde disse tankene i hodet når du utfører en gruppe musikalsk aktivitet, og du er sikker på å ha en morsom og vellykket forestilling!