E2y

Hvordan forstå ulempene ved kunstig inseminasjon

Kunstig inseminasjon er en prosess hvori sæden direkte innsatt i skjede av en kvinnelig bruker en spesiell enhet. Dette er for å impregnere den kvinnelige via en annen metode enn den faktiske samleie. Denne metoden er gunstig for folk som lider av funksjonshemming, skade eller andre seksuelle problemer som for tidlig utløsning.

Denne prosessen ble først utviklet i meieri storfe industrien

Denne prosessen ble først utviklet i meieri storfe industrien. Det er først og fremst brukes på kyr. Kyrne er satt med sæd fra en okse for å forbedre melkeproduksjonen. Kunstig befruktning er brukt på dyr for å overføre ønskelige trekk av en mann til mange kvinner. Det er også brukt for å overvinne avl problemer. Det er ofte brukt i tilfeller av sau, gris, hjørnetenner og honningbier. Selv om det har en lang historie med suksess i storfe og gris, har kunstig inseminasjon bare nylig blitt praktisert i hesteoppdrett i Nord-Europa.

Kunstig inseminasjon gjøres ved å plassere en fersk ejaculated sperm

Kunstig inseminasjon gjøres ved å plassere en fersk ejaculated sperm, som kan fremstilles ved den mannlige partner gjennom onani. Det kan også komme fra en sperm prøve som har vært frosset og tint, slik som de som donert til sædbanker. I begge tilfeller vil den sperm dem innføres i livmoren ved kunstige midler. En sæddonor gir vanligvis sperm hvis kvinnens partner har en lav sædkvalitet.

Hvordan forstå ulempene ved kunstig inseminasjon. Timing i ferd med inseminering er viktig.
Hvordan forstå ulempene ved kunstig inseminasjon. Timing i ferd med inseminering er viktig.

Kunstig befruktning kan gjøres med en rekke teknikker. Det er forskjellige måter å plassere den sæd inn i skjede. Disse metodene inkluderer intracervical, intravaginal, intrauterin, Intrafallopian og intraperitoneal inseminasjon.

Intraperitoneal inseminasjon er en spesiell metode hvor sperm er plassert inne i bekkenet nær munningen av egglederne og eggstokkene. De vanligste metodene som brukes er den intracervical og intrauterin inseminasjon. Intracervical inseminering (ICI) er en prosess hvori sæden er satt inn i livmorhalsen med en nål-mindre sprøyte. Intrauterin inseminasjon (IUI) er prosessen der sædcelle injiseres direkte inn i en kvinnes livmor.

Selv kunstig inseminasjon har mange fordeler er det også ulemper:

  • Timing i ferd med inseminering er viktig. En frisk sædcelle bør samles i en kopp ved masturbating på det sted hvor prosedyren skal finne sted. Hvis timingen er av, og sperm kan ikke fryses, kan motilitet og fruktbarhet av sperm bli påvirket.
  • Det kan ikke være være behagelig for noen kvinner hvis de lider vanskeligheter med innsetting av kateteret. IUI kan også forårsake kramper som føltes som menstrual smerter.
  • En annen risiko er utviklingen av ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS), en tilstand som er et resultat av feil IUI. Når eggstokkene svare på fertilitetspreparater brukte fremkalle eggløsning, vil de svelle til flere ganger sin normale størrelse. Dette kan forårsake overflødig væske å lekke inn i bukhulen. Dette kan føre til vektøkning og en oppblåst følelse, og kan redusere sjansen for en vellykket prosedyre.
  • En annen ulempe er faren for å bruke sæd fra en donor. Noen kvinner er ikke komfortabel med ideen om å bruke sperm fra noen de ikke kjenner. Mange genetiske sykdommer ikke oppdages under screening. Det er også vanskelig å vite om barnet skal arve visse trekk av ukjent donor.

Denne prosessen ble først utviklet i meieri storfe industrien. En annen risiko er utviklingen av ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS).
Denne prosessen ble først utviklet i meieri storfe industrien. En annen risiko er utviklingen av ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS).

Før du forplikter deg til å ha kunstig inseminasjon, er det viktig at du oppsøke lege. Med ulempene oppført, er det bedre å være sikker på at dette er hva du virkelig ønsker å gjøre, og at alle nødvendige skritt blir tatt for å sikre din helse.