E2y

Hvordan du sjekker respirasjonsfrekvens av katter

Kontrollere respirasjonsfrekvens av katter er et viktig skritt i å avgjøre om de er friske. Hvis du ønsker å unngå unødvendige dyrlege besøk ved å sjekke kattens helse hjemme, må du lære hvordan du sjekker respirasjonsfrekvens av katter.

Hvordan du sjekker respirasjonsfrekvens av katter. Øv når katten er sunt.
Hvordan du sjekker respirasjonsfrekvens av katter. Øv når katten er sunt.

Denne relativt enkel prosedyre kan være litt vanskeligere hvis katten din blir lett opprørt, men det er mulig å sjekke de fleste katter 'luftveiene priser uten for mye bråk. Å sjekke respirasjonsfrekvens av kattene dine, er alt du trenger en klokke med sekundviser eller en stoppeklokke. Du kan også trenge en vev eller et speil.

  1. Øv når katten er sunt. Hvis du ikke vet kattens normale respirasjonsfrekvens, vil du ikke være i stand til å fortelle hva som er unormal. I tillegg kan denne praksisen gjøre prosedyren gå mye mer jevnt når du faktisk prøver å finne ut om katten din er syk.
  2. Tilnærming kjæledyret ditt rolig. Hvis en katt er opphisset sin respirasjonsfrekvens vil gå opp, slik at du ikke vil få en nøyaktig lesing. Plus, vil det bli mye vanskeligere å gjøre katten sitte stille i det hele tatt. I stedet vente til han er avslappet og bruke en rolig, rolig stemme når du snakker til ham. Katten din bør ligge ned når du sjekke hans respirasjonsfrekvens. Hvis katten ikke er i ro, eller har vært kjører rundt nylig, vil du få en unormalt høy respirasjonsfrekvens.
  3. Se etter tegn på åndedrett. Den stigende og fallende brystet er den enkleste tegn å se etter. Hvis det er vanskelig å avgjøre når katten er inhaling eller exhaling, sette en vev av kjæledyret neseborene og se for vev bevegelse. En annen metode er å plassere et lite speil i nærheten kattens nesebor og for å se etter fogging på speilet.
  4. Telle åndedrag. Telle antall ganger katten puster på 15 sekunder. Deretter multiplisere med 4 for å bestemme respirasjonsfrekvens per minutt. Gjenta denne prosessen flere ganger hvis du ikke er sikker på at dine første beregninger var riktige.
  5. Kontakt veterinær. Når du har sjekket respirasjonsfrekvens av katten din, kan du kontakte veterinær dersom hastigheten er unormal eller hvis du er usikker. Gjennomsnittlig respirasjonsfrekvens av katter er 20 til 30 pust per minutt, men dette varierer mye mellom de enkelte katter.

Kontrollere kattens respirasjonsfrekvens er en måte å fortelle om han er i nød eller syk. Hvis katten din respirasjonsfrekvens er mye høyere eller lavere enn hans normal hastighet, kan det tyde på at en veterinær besøk er nødvendig, selv om det er mange grunner til at en katt kan puste raskere eller langsommere enn normalt. Kontrollere respirasjonsfrekvens av katter er veldig enkelt å gjøre, så lenge du nærmer deg katten til rett tid.