E2y

Hvordan du rengjør en sal

En ren sal sikrer beskyttelsen hver gang du ri på hest

En ren sal sikrer beskyttelsen hver gang du ri på hest. Når saler ikke er riktig vedlikeholdt, forringes de lett, og dette kan være farlig for deg. Det bør være en normal rutine å gi salen en rask tørk etter hver bruk for å fjerne svette eller annen skitt som kan forholde seg til det i løpet av dine turer. Det er imidlertid en grundig rengjøring absolutt nødvendig noen få ganger i året, avhengig av hyppigheten av bruken. Følg instruksjonene nedenfor for å effektivt rengjøre salen:

  • Starte med stripping av deler av salen. Fjern spennene. Når delene er demontert, er det mye lettere å gi hver del oppmerksomhet og riktig renhold. En fuktig håndkle kan brukes til å tørke av smuss og støvpartikler fra salen deler.
  • Sadel såper er lett tilgjengelig og er laget spesielt for skinn din. De er laget med glyserin og kan rense salen effektivt uten skader på lær din. Ved hjelp av en fuktet klut eller svamp, sted såpe og skum på skinn av salen. Gni såpe på skinn med sirkulære bevegelser unngå områder som kan være grov eller kan ha noen semsket materialer. Disse er vanligvis plassert på kneet ruller eller seter. Unngå bruk av rengjøringsmidler som annonserer sin evne til å rense absolutt alt. De kan inneholde visse ingredienser kan skade lær din.
  • Når salen er helt soaped, bruke et annet tøystykke fuktet med vann for å tørke den av, fjerne alle såperester fra salen. Du kan også bruke en bomullspinne for de små områder som er vanskelige å nå. Sørg for å fjerne alle rester av salen såpe fra de små sprekker eller sprekker på salen. Forsømmer å gjøre dette kan forlate såpe fanget og til slutt slites av skinn som vil lett forverres i løpet av kort tid.
  • Sørg for at salen er tørkes helt tørr med et håndkle før du begynner condition skinn. Bivoks er en effektiv salen conditioner. Sett litt på et stykke tøy og tørk på tørr hud. Spre det jevnt, men ikke overdriv det ved å sette for mye. Bruk den med måte, men like mye på lær din.
  • Så snart salen har blitt fullstendig betinget, kan du begynne å sette alle delene sammen. Før du gjør det, sikre at hver del har blitt tørket. Metallbeslag kan bruke litt av metall renere å gi den en god glans. Erstatte stigbøyler også.
  • Den gjordreim av salen er det mest sannsynlige området der svetten ville bli konsentrert om. Gir den en god vask før det sendes til salen.

Pass på å alltid rense og mykgjøre lær av salen

Hvordan du rengjør en sal. Starte med stripping av deler av salen.
Hvordan du rengjør en sal. Starte med stripping av deler av salen.

Pass på å alltid rense og mykgjøre lær av salen, ikke bare etter å bruke dem, men før du lagrer dem også. På den måten er de alltid i perfekt stand når du trenger å gå ridning. Ikke bare vil det se bra ut, vil det også tjene deg godt i lang tid.