E2y

Hvordan du kan trene katten din

Hvis du har en katt, spesielt med atferdsproblemer som riper, ikke bruke søppel boksen, eller meowing hele natten lang, lurer du kanskje på hvordan du kan trene henne for å få henne til å gjøre hva du vil.

Hvordan du kan trene katten din. Positiv forsterkning er bedre enn negativ.
Hvordan du kan trene katten din. Positiv forsterkning er bedre enn negativ.

 1. Positiv forsterkning er bedre enn negativ. Det er bedre å fange katten din å bruke søppel boksen eller bruke skrape innlegget og belønne henne med positive ord, klining og en godbit, enn det er å kjefte på katten din når du finner urin på teppet. Hvis katten din er meowing for oppmerksomhet, roping på henne gir henne det hun ønsker. Ikke kjefte på henne, men gi henne et leketøy å spille med til du kan spille med henne. Katter er smarte og hvis hun har lært du kjefte på henne for dårlig oppførsel, vil hun bare oppføre seg dårlig når du ikke rundt, eller på et sted du ikke er sannsynlig å fange en stund.
 2. Gi katten din noe å gjøre. Mange katter oppføre seg dårlig fordi de er lei, spesielt hvis de er innekatter. Sørg for at katten din har masse leker å leke med, og at du tilbringe tid med henne, spille og klappe henne. Katter er mer lik hunder enn mange vil innrømme. Som hunder, katter som oppmerksomhet, obligasjons til sine eiere og liker å spille. Hvis du ikke har mye tid til å tilbringe med katten din, kan det være lurt å vurdere å få en annen katt for katten din å spille med.

 3. Gjør misbehavior mindre tiltalende. Hvis katten din er urinerer på teppet eller et møbel, rydde opp flekken og lukten så katten må finne et nytt sted, forhåpentligvis søppel boksen (tips til rengjøring katten urin ). Du kan også dekke området med aluminiumsfolie - de fleste katter liker ikke teksturen og lyden av aluminiumsfolie. Hvis katten din er skrape møbler eller gardiner, kanskje sette dobbeltsidig tape på området, spritzing en sitrus duft, eller taping aluminiumsfolie til området ville hindre dem. Hvis du ikke vil at katten på telleren, spritz en sitrus duft på tellere eller dekke dem med aluminiumsfolie.
 4. Still katten opp for suksess. Hvis katten din meows eller er ødeleggende når hun er ute av vann eller mat, sørg for at katten ikke kjøre ut av disse tingene. Fôr og vann kjæledyret ditt før du forlater huset, og før du går til sengs. Hold katten opptatt med leker og oppmerksomhet. Dersom katten din har et kull boksen problem, sørg for at du rengjør søppel boksen to ganger om dagen. Dersom katten din har en skrape problem, sørg for at du har en skrape innlegget katten din ønsker å bruke.
 5. Negativ forsterkning. Noen eksperter anbefaler å riste en bråkete element som mynter i en aluminium kan eller sprut katten din raskt med en skvett flaske når hun oppfører seg dårlig. Dessverre lærer dette vanligvis katten din til å oppføre seg dårlig når du ikke kan se det, og ikke eliminere problemet. Time-outs kan fungere for noen katter, men mange katter vil hevne seg ved å misbehaving når du ikke kan se det.
 6. Andre tips for å oppmuntre til katten din ikke å oppføre seg dårlig:
  • Tørket rød paprika eller sitrus skreller i blomsterbed eller potteplanter å hindre graving og bruke disse områdene som søppel boksene.
  • Bitter eple (produkt i dyrebutikker) eller sitrus dufter sprutet i områdene katten urinerer på eller riper.
  • Noen ganger kan en summende lyd eller en høy pitched lyd kan skremme katten din til å stoppe dårlig oppførsel. Ikke bruk denne metoden stadig fordi katten vil bli vant til det.
  • Tenk å få en annen katt så katten ikke er lei i løpet av dagen når du jobber eller hvis du ikke kan bruke mye tid med katten din.
 7. Vær konsekvent når du prøver å trene katten din.