E2y

Hvordan de skal overleve og trives etter en affære

En affære er en av de mest ødeleggende ting som kan skje med et forhold. I de fleste tilfeller er det årsaken til en bruddet. Hvis din ektefelle har jukset på deg, må du vite at du kan overleve smerten av tap og svik. Det vil ta litt tid å helbrede, men du kan komme forbi denne stormen.

Her er hvordan du kan overleve og trives etter en affære.

Hvordan de skal overleve og trives etter en affære. Slutte å være i fornektelse.
Hvordan de skal overleve og trives etter en affære. Slutte å være i fornektelse.

  • Slutte å være i fornektelse. For å håndtere situasjonen, må du stoppe å stikke hodet i sanden. Godta at saken har skjedd, slik at du kan tenke over hva du ønsker å gjøre videre. Ikke late som ingenting skjedde bare så du kan beholde ditt hjem eller fordi du er redd for hva de skal gjøre videre.
  • Ikke klandre deg selv. Du må huske at du ikke forårsake denne saken. Det var ikke din beslutning om å starte et forhold med noen andre, uavhengig av problemer i forholdet. Men dette betyr ikke at du piske ut og skylde din partner for alt. Det betyr at din ektefelle har til å være ansvarlig for sine handlinger.
  • Arbeide gjennom dine følelser. Det vil ta måneder eller år for å behandle alle de følelsene du har om saken og ditt forhold. Det vil være sinne, skyldfølelse, sorg, frykt, usikkerhet, skam, frustrasjon, følelse av gremmelse og enda et tap av selvtillit. Disse er alle normale. Det er viktig at du er i stand til å snakke om dette og ikke holde ting flaske opp inni. Mens du arbeider gjennom dine følelser, bør målet være å kunne tilgi deg selv og din ektefelle for saken, uansett om du ønsker å bo i forholdet eller ikke.
  • Søke rådgivning. Snakk med noen som kan hjelpe deg å behandle dine følelser. Det kan være en familie terapeut, en psykolog eller en pastor. Få nødvendig behandling og veiledning du trenger i løpet av de avgjørende månedene etter at saken har blitt avslørt. Denne tiden av rådgivning vil hjelpe deg å gjenopprette og samtidig hjelpe deg å ta en beslutning om hva de skal gjøre videre.
  • Slå til dine venner og familie for støtte. Dette er når din beste venn og din familie trenger å gå i. Har noen du stoler på at du kan gråte på eller be om hjelp. Det kan være så enkelt som å få en baby sitter for barna, slik at du kan gå til terapeut eller se etter en jobb. Andre ganger, du trenger bare å være rundt mennesker som elsker deg og vil støtte deg uansett om din beslutning.
  • Be eller meditere. Lære å lytte til din indre veiledning. Dette vil hjelpe deg å avgjøre hva du skal gjøre videre og hva du må gjøre for å komme styrket ut av etter svik.
  • Bestem om du ønsker å bo eller flytte på. Når du har tillatt deg selv litt tid til å komme seg fra sjokket, må du bestemme hva du skal gjøre videre. Hvis din ektefelle viser anger og ønsker å finne ut av ting, vurdere om du er villig til å gjøre det samme. Hvis ikke, så må du begynne å planlegge din neste trinn.
  • Vit at du fortjener å bli elsket. Du må elske deg selv gjennom hele denne ildprøve. Gi deg selv hva din ektefelle er i stand til å gi deg. Ta vare ved å spise riktig, sove og gjøre ting som gir deg glede og tilfredsstillelse.


Tro at du kan helbrede fra denne ildprøven, og at bedre ting vil komme din vei. Enten du velger å arbeide ting ut med din ektefelle eller ikke, vil bare bedre ting skje etter dette.