E2y

Hvordan bruke verbale markører for hundetrening

Hundetrening er en utfordrende aktivitet som kan teste din tålmodighet, spesielt hvis du ikke er en hund trener av yrke. Men alle hunder bør trenes slik at de kan være godt justert og godt akseptert medlemmer av familien. Trente hunder er tryggere å ha rundt barn og andre mennesker og andre kjæledyr også.

Hundetrenere har sine egne prøvd og testet teknikker i hunder. Mange bruker positiv trening tilnærming der de belønne hunden for å gjøre en god oppførsel. Trenere bruke enten en verbal markør eller en klikkeren markør for å la hunden vite at han gjorde det bra, og en godbit er videre kommer. Begge er effektive metoder for opplæring.

Her er et eksempel på hvordan du bruker verbale markører for hundetrening. I dette eksempelet, vil hunden bli undervist i hvordan å sitte ned.

  • Velg en verbal markør. Dette er et ord som du vil bruke hvis hunden din gjør det du vil at han skal gjøre. De fleste trenere bruker ordet "Ja" som deres verbale markør. Det kan være hvilket som helst ord. Holde det kort, lett å si og bruke den konsekvent.
  • Forsterke verbal markør uten en atferd først. Du ønsker å gjøre dette slik at hunden assosierer verbal markør med en positiv konsekvens (belønning). Start med å gjøre at du har hunden din oppmerksomhet og noen behandler i hånden. Si det verbale markør deretter gi ham en godbit. Gjenta dette flere ganger. Variere intervallene mellom det første settet av verbal markør-spandere. Hold økten kort, men gjentar det igjen en gang i løpet av dagen. Hunder lærer bedre med korte økter. Hunden din bør snart lære at den verbale markør kommer med en godbit.
  • Begynn å bruke verbal markør når hunden gjør noe som du ønsker. For eksempel, hver gang hunden setter seg ned, sier verbal markør og gi ham en godbit.
  • Deretter legger du til verbal kommando for sittende. Når hunden din sitter, si ordet "Sitt". Følg dette umiddelbart med verbal markør og godbit. Her er det du prøver å lære hunden den verbale kommandoen for atferd eller handling som han gjør som sitter. Du er også lære ham at når han gjør denne handlingen, vil han få en belønning. Gjenta dette til du føler at han forstår sammenhengen.
  • Lære hunden at den verbale kommandoen "Sit" bør komme før handlingen. Si "Sitt" når du ser at hunden i lov å sitte ned. Følg dette med verbal markør og en godbit. Gjenta til hunden lærer å sitte på kommando. Som hunden din blir flinkere til å sitte på kommando, begynne å ta bort godbiten, men fortsetter den verbale markør. På et tidspunkt, vil du at hunden skal følge en verbal kommando uten alltid å få en godbit.

Hvordan bruke verbale markører for hundetrening. Velg en verbal markør.
Hvordan bruke verbale markører for hundetrening. Velg en verbal markør.

Hunder lærer mer fra positiv trening enn fra frykt og trusler. Verbale markører er en god måte å lære hunden å utføre atferd eller handlinger som du vil at han skal gjøre. Bruk samme verbal markør for ikke å forvirre hunden. Husk at hundetrening krever mye tålmodighet. Ikke alle hunder lære på samme tempo, ganske mye som mennesker. Men når de kommer med programmet, trente hunder er en fryd å være rundt.