E2y

Hvordan å trene en Dobermann

En Dobermann ser hard og skremmende

En Dobermann ser hard og skremmende. Men siste aggresiviteten sin er faktisk en veldig lojal og leken hund og er også veldig lett å trene siden de er intelligente dyr. Du må bare vite hvordan man skal håndtere og trene din Dobermann, slik at du vil være i stand til å disiplinere ham. Imidlertid er trening en Dobermann annerledes enn trening en vanlig hund. Dette er fordi denne type hund har en annen adferd enn vanlig hund.

Her er noen måter på hvordan du kan trene din Dobermann:

Hvordan å trene en dobermann. Det første du må gjøre er å la ham vite hvem lederen er.
Hvordan å trene en dobermann. Det første du må gjøre er å la ham vite hvem lederen er.

  1. Det første du må gjøre er å la ham vite hvem lederen er. Du bør trene ham på hvor du skal spise, hvor å sove, når du skal spille, blant annet. Gjennom dette vil det bli etablert at du er leder, og hunder er generelt gode tilhengere. Også trene ham til å bli vant til de andre familiemedlemmene. En Dobermann har en beskyttende holdning og hvis du ikke viser ham at dine familiemedlemmer er nær deg, kan han føle hat mot familien din, og kan muligens også angripe dem.
  2. Det viktigste du må gjøre er utsett Dobermann til folk. Dette er den største skritt som du trenger å gjøre, slik at han blir vant til folk rundt ham. Doberman Pinschers tendens til å være hard til fremmede og de er ganske sta og overbeskyttende av sin herre. Hvis du utsette ham for folk mens han fremdeles er ung du vil være å unngå fremtidige problemer siden de lett angripe mennesker de ikke kjenner, spesielt hvis vedkommende snakker til sin herre. Du må imidlertid huske å holde ham i bånd mens utsette ham til folk, slik at du vil være i stand til å holde ham lett hvis han blir for opphisset. En Dobermann energi er grenseløs, og han kan lett hoppe på en person.
  3. Begynne å trene ham på et tidlig alder. Det er ingenting bedre enn å starte treningen mens han fremdeles er ung. Men kan du også trene en voksen hund om det vil bli vanskeligere og kan ta lengre tid.
  4. Lære ham de grunnleggende kommandoene ved å lede ham og gi en godbit hver gang han gjør noe riktig. Hold gjenta kommandoer når dere to er sammen, slik at han blir vant til det. Selv Doberman Pinschers er intelligente, de er også ganske sta, og du må prøve å omgå stahet hans i stedet for å miste tålmodigheten hvis han ikke vil høre på deg.
  5. Se opp for tegn på sykdom. En Dobermann har vanligvis grenseløs energi, og selv om han føler noe annet, mest sannsynlig at han ikke vil vise deg at han ikke er helt bra. Den beste tiden å vurdere hunden din er under trening. Hvis han følger deg mindre enn ofte, kan det være et tegn på at han ikke er helt bra.

Doberman Pinschers er flotte dyr og selv venner når du har trent dem godt.