E2y

Hvordan å takle ungdom atferd

Foreldre er aldri en enkel oppgave, og foreldre en ungdom er den vanskeligste. Det er ikke uvanlig at foreldre til tenåringer å føle seg overveldet av oppgaven. Hvordan gjør du forelder noen som gjennomgår den mest krevende perioden av livet? Skal du prøve å kontrollere din tenåring? Eller har du tenkt å la ungdom barnet løpe løpsk?

Nedenfor finner du noen tips om hvordan å takle og foreldre en ungdom:

  1. Minn deg selv hele tiden at barnet ditt er en ung voksen. Foreldre har en tendens til å glemme at deres teenage barn er en ung voksen stand til å tenke og ta beslutninger på hans eller hennes eget. Dermed foreldre fortsatt prøver å utøve kontroll over sine tenåring liv, inkludert hans valg i musikk, venner og hobbyer. Dette er en stor no-no. Du kan prøve å påvirke din teenage barn, men aldri kontrollere ham eller henne. Det vil bare legge press til din tenårings barnet allerede presset liv.
  2. Opprettholde åpne kommunikasjonslinjer. Når barnet når tenårene, vil du legge merke til at han eller hun snakker til deg mye mindre og mye mer med hans eller hennes venner. Borte er de dagene når barnet vil jage deg til å svare på spørsmål og krever din oppmerksomhet. Likevel er det viktig å la barnet få vite at han eller hun kan kommunisere med deg. En måte å gjøre det på er ved å oppmuntre din tenåring til å dele det som skjer i hans eller hennes liv ved middagsbordet eller under måltidene.
  3. Husk at kommunikasjon er en toveis prosess. Du kan ikke snakke samtidig. Når barnet ditt teenage åpner opp til deg, lytt først før du deler ut foreldrenes mening eller råd. Prøv å lese mellom linjene som din tenårings barnet kan ikke være så imøtekommende med detaljer om hans eller hennes liv.
  4. Lær å kompromiss. Oftere enn ikke, foreldre prøver å legge ned bakken regler for sine teenage barn. Du var en gang en tenåring selv, du vet hvordan regler gjør at du føler en tenåring opprørsk. Det vil være bedre å ha en alvorlig sitte ned snakke med tenåringen din, og sammen kan forhandle regler som han eller hun kan følge. Derfor bør det være klart for både deg og din tenåring som unnlater å følge reglene får konsekvenser.
  5. Lær barnet ditt å være ansvarlig. Siden din tenåring ønsker å bli behandlet som en ung voksen, så gi ham eller henne unge voksne ansvar. For eksempel, har han eller hun til å sitte barnevakt når du er ute av huset. Gi din tenåring ansvar lar dem få vite at du stoler på ham eller henne til å kunne gjennomføre disse forpliktelsene.

Hvordan å takle ungdom atferd. Minn deg selv hele tiden at barnet ditt er en ung voksen.
Hvordan å takle ungdom atferd. Minn deg selv hele tiden at barnet ditt er en ung voksen.

Husk at det ikke er noen entydig mønster for foreldre og at hvert barn er unikt. Bruk disse tipsene som du ser passer, og tenke ut dine egne effektive måter å forelder.