E2y

Hvordan å stoppe aggressiv hund atferd: hund opplæring tips

Lær å kvitte valp av denne dårlige hund atferd

De fleste av oss som deler våre liv med hunder anser dem for å være medlemmer av familien. Derfor er det ekstremt vanskelig når våre firbente følgesvenn viser aggressiv atferd. Selv om volden er et komplekst problem, er det flere tiltak som kan iverksettes for å avhjelpe problemet. For å dempe denne egenskap, og for å trene hunden din til å bli en bedre følgesvenn generelt, er det nødvendig å ha en konsekvent hundetrening program som du kan gjennomføre hver dag.

Hvordan å stoppe aggressiv hund atferd: hund opplæring tips. Ta kontakt med veterinær.
Hvordan å stoppe aggressiv hund atferd: hund opplæring tips. Ta kontakt med veterinær.

Prøv disse ideene for å hjelpe:

  1. Ta kontakt med veterinær. Hvis hunden aldri har vist noen tegn til aggresjon og plutselig begynner Growl på, snapp på eller bite mennesker, snakke med dyrlegen. Denne typen plutselig endring i atferd kan være et tegn på en underliggende medisinsk problem som hypotyreose eller en hjernesvulst. Når en medisinsk tilstand er behandlet eller kontrollert med medisiner, kan det hende at kjæledyret oppførsel gå tilbake til det normale.
  2. Ta kontakt med en profesjonell trener eller observatør. Aggresjon er en av de tøffeste problemer å overvinne. På grunn av alvoret sin, er det beste alternativet til ikke å forsøke å fikse det alene. Har en profesjonell vurdere hundens oppførsel og planlegger et kurs av handlingen. Den sakkyndige bør også være i stand til å fortelle deg hvordan valpen fikk på denne måten slik at du kan hindre at det skjer igjen.
  3. Bestem situasjoner som provoserer aggressiv atferd, og unngå dem når det er mulig. Det finnes en rekke grunner til at hundene utviser aggressiv adferd, herunder frykt og territoriality. Et viktig skritt i å kontrollere atferden er å vite hva som forårsaker det. Har han knurrer og snapper når folk nærmer hans matskålen? Forsøker han å bite hvis føttene er berørt? Har han knurre på fremmede som kommer inn ditt hjem? Å vite hva som setter av kjæledyret ditt kan hjelpe deg å arbeide med treneren å bestemme det beste løpet av handlingen, og i mellomtiden kan du bare unngå situasjoner som utløser aggresjon.
  4. Lag en atferd modifikasjon programmet. Igjen, dette er ikke noe som en eier skal gjøre på hans eller hennes egen, men bare med hjelp av en profesjonell observatør eller trener. De kan hjelpe deg å lage et program ved hjelp av positiv forsterkning treningsmetoder. For eksempel, hvis hunden knurrer litt når du nærmer hans matskål, kan det hende at trener må du øve nærmer bollen når den er tom og slippe en godbit i den. Kjæledyret ditt vil begynne å lære at når folk nærmer sin skål gode ting skjer for ham. Du vil sakte jobbe opp til nærmer seg mens han spiser. Utgangspunktet for øvelser som dette avhenger av graden av aggresjon utstilt. Medisiner kan også være en del av programmet.
  5. Vær konsekvent. En av de tøffeste delene av arbeidet på en atferd modifikasjon programmet er å være konsekvent. Hunden din kommer til å lære ny atferd bare hvis hans handlinger resultere i de samme konsekvensene hver gang.
  6. Straff aldri hunden din for å handle aggressivt Det er to problemer med dette:. Den første er at aggresjon avler aggresjon. Hvis du straffe hunden for festing på deg, kan han føler behov for å forsvare seg selv eller sitt territorium med et bitt. Det andre problemet er at altfor ofte vi straffer våre hunder for growling eller snapping på folk. Riktignok er dette uønsket atferd, men disse problemene er også en indikasjon på at dyret er ubehagelig i visse situasjoner. Hvis noen tilnærminger og han knurrer, vanligvis den personen vil gi akt på advarselen og tilbake av uten ytterligere skade skjedd. Hvis du ikke tillater ham å gi en advarsel knurring eller snap, er han mer sannsynlig å bare bite da satt inn i en situasjon som gjør ham usikker. Dette er grunnen til at så mange mennesker rapporterer uprovosert biter. Bittet er vanligvis ikke uprovosert, hunden rett og slett ikke har noen måte å advare deg om at du flytter utover sin komfortsone.
  7. Vær forberedt på baby trinn. Aggresjon er ikke et problem som kommer til å gå bort over natten, og det kan aldri bli helt kurert. Det kan i stedet være et problem at du lærer å håndtere. Det er urealistisk å håpe å se større improvementsovernight, men i mange tilfeller eiere som følger disse programmene ender opp med å se endringer i aggressiv atferd over tid.
  8. Iverksette tiltak tidlig i hundens liv for å hindre aggresjon problemer senere. En av de beste tingene du kan gjøre for hunden din er å sosialisere ham som en valp. Hunder går gjennom en kritisk utvikling perioden mellom åtte og 16 uker. Jo mer nye mennesker og opplevelser han kan bli utsatt for på en positiv måte i løpet av denne tiden, jo mindre sannsynlig er han å opptre aggressivt i nye situasjoner senere. Du kan også gjøre en innsats i løpet av denne tiden til å få ham vant til å bli holdt og stelt mens du får masse ros og godbiter. Også ta muligheter til å slippe spesielle godbiter i hans matskålen mens han spiser, og å tilby ham godbiter i bytte for et bein eller andre leketøy han tygger på.
  9. I tilfeller av alvorlig aggresjon, være forberedt på det verste. Det er, dessverre, noen hunder som har aggresjon problemer at selv de beste trener er ikke i stand til å endre seg. I disse tilfellene kan dyret representere en alvorlig trussel mot deg eller andre familiemedlemmer. Du må kanskje gjøre en veldig vanskelig beslutning og velge euthanization i dette tilfellet.

Aggresjon er en alvorlig og kompleks sak. I mange tilfeller, med konsistens og ved hjelp av en profesjonell, kan problemet løses eller forvaltes.