E2y

Hvordan å slutte å røyke under svangerskapet: tips å slutte å røyke

Finn måter å slutte å røyke mens du er gravid

Gratulerer! Du har nettopp funnet ut at du er gravid. Men du er en røyker, og nå du lurer på hvordan å slutte - raskt. Tro det eller ei, kan det gjøres. Om lag førti prosent av gravide røykere gjør stopp - en mye høyere enn noen annen gruppe.

Risikoen ved røyking under svangerskapet er for tidlig fødsel, dødfødsel, lav fødselsvekt, og ubebygde lungene. Langsiktige risikoer inkluderer astma, allergier, ikke møte utviklingsmessige milepæler, og læring lidelser. I tillegg er frekvensen av krybbedød (Sudden Infant Death Syndrome) mye høyere. Her er hvordan å slutte å røyke under svangerskapet.

  1. Snakk med din omsorg leverandøren. De kan være i stand til å anbefale en trygg patch eller en nikotin erstatning alternativ. De kan også være i stand til å anbefale en rådgiver eller en stop smoking program. Ikke vær flau for å fortelle din omsorgsperson du røyke-det er viktig for deg og babyen din helse som de kjenner. Og for å være ærlig, de sannsynligvis allerede vet at du er en røyker, og vil sette pris på ærlighet.
  2. Planlegge for cravings. Noen mennesker tygge tyggegummi, andre ta en rask og sunn snacks. Noen tar dype åndedrag, prøv meditasjon eller positive affirmations som "Jeg vil ikke røyke for min baby" eller "Jeg trenger ikke å røyke." På pluss-siden, så sterk som en sigarett craving kan være, det vanligvis varer bare noen få minutter.
  3. Cold turkey eller gradvis? Det virker som det er ingen beste måten å slutte å røyke. Noen eksperter sverger at cold turkey er den beste. Jada, du går gjennom uttak, men du har eliminert nikotin fra din daglige rutine og eliminert det fra babyens daglige rutine. Men andre eksperter si at du vil ha en bedre sjanse til å slutte helt hvis du gradvis avvenne deg.
  4. Spør andre røykere ikke å røyke rundt deg. Ikke bare vil barnet ditt få effekten av passiv røyking, men du vil føle en sterkere trang til å røyke hvis du er rundt andre røykere. Gjøre huset en røykfri bygning og spør dine kolleger, venner og familiemedlemmer ikke å lyse opp rundt deg.
  5. Snakk med venner og familiemedlemmer som har sluttet. Spør dem hva som fungerte for dem, og tips om hvordan de avslutter. Sjekk ut web boards og chat-grupper for moms som sluttet å røyke mens gravide, de har gode råd å tilby.
  6. Ikke gi opp. Tilgi deg selv og vilje til å gå videre hvis du røyker en sigarett eller to. Ikke gi opp hvis du har et par tilbakefall.
  7. Huske hvem du gjør det til. Du slutte å røyke, slik at barnet vil være sunn. Sette opp bilder av sunne babyer i bås eller på kjøleskapet ditt. Henge ultralyd bilder der du kan se dem hver dag.

Hvordan å slutte å røyke under svangerskapet: tips å slutte å røyke. Snakk med din omsorg leverandøren.
Hvordan å slutte å røyke under svangerskapet: tips å slutte å røyke. Snakk med din omsorg leverandøren.

Nå vet du hvordan du skal slutte å røyke mens du er gravid. Blandet med litt besluttsomhet, bør disse tipsene hjelpe deg å nå dine mål.