E2y

Hvordan å skalere en hunds tenner

Regelmessig tenner skalering kan bidra til å hindre opphoping av pesten forårsaker elementer. Mennesker og hjørnetenner både nytte av vanlig tenner skalering og mens mennesker ser tannleger for munnhygiene, er du ansvarlig for din firbente venn tenner. Opprettholde en god munnhygiene for kjæledyret ditt vil sikre at tannkjøttet og tennene er rene og vil ikke forringes tidlig.

De fleste veterinærer har tenner skalering under vanlig check-ups

De fleste veterinærer har tenner skalering under regelmessige kontroller. Imidlertid kan du administrere tennene skalering til kjæledyret ditt så ofte du kan. Tenner skalering krever dyp rengjøring av både tenner og tannkjøtt, som sådan, må du trene hunden din godt.

Hvordan å skalere en hunds tenner. Akkurat som mennesker.
Hvordan å skalere en hunds tenner. Akkurat som mennesker.

  • Akkurat som mennesker, hunder er ikke komfortabel med en hånd plassert på munnen. Du bør trene hunden din så tidlig som mulig. Spille med valpen din kan hjelpe deg administrere tenner skalering. Lekent plassere hånden på valpens munn og tillate ham å venne seg til fingrene berøre tungen og tennene.
  • Noen hunder kan trenes lettere. Du kan klappe hunden hode hvis du lykkes nådd kjøre fingrene på munnen hans uten at han prøver å bite deg. Hunder kan liksom forstå menneskelig språk, så snakker til hunden din høres ikke gal.
  • Når hunden blir rolig med hånden i munnen aktivitet, kan du starte med skalering prosessen. Du må bruke en scaler for denne aktiviteten. Scalers er tilgjengelig i de fleste dyrebutikker, eller alternativt, kan du kjøpe en tann skalering designet for mennesker.
  • Sakte orientere hunden med opplevelsen. Skraping en eller to tenner på en gang kan hjelpe hunden din bli kjent med rutine. Avhengig av kjæledyret ideen om belønningssystem, kan du gi en klapp på hodet, en ripe på magen eller noen hunden godbiter hvis du er i stand til å skalere en tann eller to.
  • Vær oppmerksom på tannkjøttet til hunden din. Scale skader tannkjøttet mest slik at du trenger å sette dette området på prioriteringslisten. Regelmessig børsting kan rengjøre tennene, men tannkjøttet krever mer oppmerksomhet.
  • En skraper, kan brukes til å fjerne plakk. Pass på at du skraper noen porsjoner om gangen som prosessen kan irritere hunden din. Plakk vil falle ut i form av flis. Forsiktig fjerne chip offs. Hvis du oppdager at det fortsatt er flere plakett buildups, tillate både hunden din og du kan ha en liten pause før du fortsetter. Du kan også forsinke neste rengjøring sesjon til en annen dag.
  • Gjøre prosessen så enkel som mulig for dere begge. Ved å la hunden din til å være komfortabel med skalering prosessen, vil du finne det lettere neste gang. Belønne hunden med en ny leke eller noe mat behandler hver gang du klarer rengjøre tennene. Dette givende systemet vil gjøre ham ser frem til neste økt.


Før du forsøker å sette fingrene på hundens munn

Før du forsøker å sette fingrene på hundens munn, sjekk med veterinær hvis hunden har full vaksine og anti-rabies. Sørg også for at hunden din er godt kjent med deg. Ikke forsøk å gjøre skalering aktivitet hvis hunden din ikke er knyttet til deg som du risikere selv å hundebitt og riper. Hvis opplevelsen er ikke behagelig for dere begge, bør du vurdere å ta med hunden til en veterinær og be legen å lære deg hvordan du skal gjøre det.