E2y

Hvordan å sette en stopper for natteskrekk

Natteskrekk er svært plagsom

Natteskrekk er svært plagsom. Selv om denne tilstanden er mest vanlig å oppstå i dine barn, kan du bli påvirket av denne situasjonen også. Hvis barnet lider av natteskrekk, kan du lage en måte å hjelpe ham å bli kvitt dette problemet. Som forelder, kan veiledning være mye hjelp til fordel for barnet ditt. Her er noen tips som hjelper deg i å sette en stopper for ditt barns natteskrekk:

Hvordan å sette en stopper for natteskrekk. Observere og registrere ditt barns sove mønster.
Hvordan å sette en stopper for natteskrekk. Observere og registrere ditt barns sove mønster.

  • Observere og registrere ditt barns sove mønster. Sjekk ut tiden når barnet begynner å sovne hver gang, og også den tiden da terroren skjer. Natt terror oppstår vanligvis når barnet fyller raske øyebevegelser eller REM søvn, noe som skjer for det meste i de første timene av søvnen. Forbered en rekord bok og pent skrive ned tiden på søvn og det nøyaktige tidspunktet at angrepet kommer i.
  • Gjenkjenner mønsteret av natten redsler. Lag en oversikt over ditt barns natt terror forekomster for en hel uke. Du vil merke et mønster i forhold til tidspunktet for angrepet. Ta oppmerksom på at det er barn som når REM lenger enn den første timen med søvn, men andre oppstår vanligvis i løpet av den første timen. Det er svært viktig at du noterer nøyaktig tidspunkt på natten terror, da dette er avgjørende i å hjelpe barnet i det lange løp.
  • Vekke barnet før natten terror forekomst. Det er viktig at du våkner barnet ditt en halv time før natten terrorangrep. Forstyrrer barnets søvn kan bidra til å tilbakestille sin søvn og stimulere til en mer fredelig natts søvn. Når du vekker ham, la ham være våken i fem til 15 minutter. Spille et lite spill med ham eller snakke med ham sakte.
  • Trøste barnet ditt når du vekker ham. Du trenger ikke å la barnet ditt til å bli helt våken når dette skjer. Litt våken ham og rock ham eller nynne til ham. Bare gjøre ham til å føle at du er der. Gjør dette for en hel uke før barnet lærer kunsten å våkne selv.
  • Ikke la barnet ditt til å være stresset i løpet av dagen. I noen tilfeller er natteskrekk knyttet til barn som er overtrøtt eller stresset. Derfor, i løpet av dagen, la ham lur eller få en halv times rolig tid bare så stressende hendelser skal ikke få makt hans sinn om natten.
  • Ta kontakt med en barnelege hvis problemet ikke stoppe. Hvis etter syv eller ti dager at natten redsler ikke stoppe, er det på tide å konsultere en barnelege. Det er mulig at tilstanden er assosiert med et helseproblem. La ham bli sjekket opp og få et råd om hvordan du kan hjelpe ham å bli kvitt dette problemet.


Du er den eneste som kan hjelpe barnet ditt sette en stopper for natteskrekk. Derfor være veldig ansvarlig og omsorgsfull om å hjelpe barnet så snart som mulig. Selv om å hjelpe barnet stjeler mange timer i natt søvn, vil resultatene være verdt det til slutt. Hjelp barnet fra natt terror i dag og finne fred hjemme for alltid.