E2y

Hvordan å huske navn lett

Ikke alle er flinke til å huske navn

Ikke alle er flinke til å huske navn. Du har kanskje vært i situasjoner der du ser et kjent ansikt vandre opp til deg, men du kan ikke bare synes å huske hennes navn. Hva er verre er hvis noen andre er med deg og du vet at du må introdusere to av dem til hver other.Here er noen strategier som kan hjelpe deg å huske navnene lett.

Hvordan å huske navn lett. Gjenta navnet til en annen person.
Hvordan å huske navn lett. Gjenta navnet til en annen person.

  • Lytter oppmerksomt. Når du blir introdusert til noen, holde sinnet i dag. Lytt oppmerksomt til navnet og konsentrere seg om ansiktet. Ikke se på personens antrekk eller hennes smykker. Hvis du ikke hører navnet klart, spør navnet skal gjentas.
  • Finne sammenhenger. Personen du blir introdusert til kan være en lege, en mor til fem, eller en kreft overlevende. Koble detaljer om personen til hennes navn. Detaljene kan komme ut i løpet av samtalen eller en annen person kan gi dem på et senere tidspunkt.
  • Se på personen når du hører navnet hennes. Hvis du er i en stor gruppe, når personens navn er nevnt, se på personen, slik at du kan koble navnet hennes til ansiktet.
  • Gjenta navnet. I løpet av samtalen med noen nye til deg, bruke hennes navn en gang på en stund. Hvis samtalen er kort en gang burde være nok. Men for lengre samtale, gjentar navnet hennes to eller tre ganger. Men, aldri bruke hennes navn i hver setning.
  • Gjenta navnet til en annen person. Du kan fortelle en venn eller et familiemedlem som du møtte, for eksempel, Anna Smith på en fest. Beskriv litt om Anna. Selvfølgelig din venn ikke kan vare så mye for denne informasjonen. Men dette er en øvelse for deg å huske personens navn.
  • Koble person til en populær figur. Den personen du nettopp har møtt kan ha samme navn som en historisk eller politisk figur. Hun kan bli oppkalt etter en kjendis. Bruk denne forbindelsen å huske navnet hennes. For eksempel, hvis hun heter Hillary og hun har blondt, tror Hillary Clinton.
  • Tenk på et skille karakteristikker. Se hva som gjør personen forskjellig fra resten. Er det øynene? Formen på nesen? Tatovering på halsen? Bruk disse fysiske attributter for å hjelpe deg å huske den personen sammen med hennes navn.
  • Skriv ned navnet på personen. Hvis du er virkelig dårlig på å huske navn, og deretter skrive det ned. Ikke gjør dette foran den personen selvfølgelig. Men den første sjansen du får, døyt ned hennes navn og kanskje en detalj eller to på din mobiltelefon. Dette vil hjelpe deg å huske navnet hennes senere.
  • Gjør navnet spillet. Husk navnet på sangen Game? Prøv det ut. Gjøre navnet på personen rime med andre ord. "La oss gjøre Shirley! Shirley, Shirley bo Birley Bonana Fanna fo Firley Fee fy mo Mirley, Shirley!"
  • Utnytte kraften av internett. Hvis du møtt personen under en begivenhet eller en fest, er bilder av hendelsen bundet til å ende opp i et nettsamfunn som Facebook. Hvis du har en konto, kan du logge inn og se etter bilder fra arrangementet. Personen du møtte kan være i ett av bildene. Hvis du var heldig, ville hun ha blitt tagget i tillegg.


Det er ingen unnskyldning for ikke å huske navnet på en person hvis du virkelig ville. Noen ganger, folk bare ikke betaler oppmerksomhet nok. Prøv strategier ovenfor hvis du vet du er dårlig med navn og ansikter. Du sikkert vil bli husket av navn og ved møte deg selv.