E2y

Hvordan å forhandle frem en vinn - vinn - konfliktløsing

Må du føler deg bra når du har tatt nytte av andre mennesker

Må du føler deg bra når du har tatt nytte av andre mennesker? Hva hvis du har blitt utnyttet av andre mennesker? Den tidligere vil utvikle stolthet mens sistnevnte vil utvikle dårligere selvbilde. Begge vil forringe enten verdi eller ditt egenverd. Så til slutt, gjør den tapende-vinnende situasjon ikke gjøre alle glade. Du kan slå den inn i noe akseptabelt for begge parter i konflikten ved å sikte en vinn-vinn-situasjon på en forhandling.

Forhandle om en vinn-vinn løsning kan være vanskelig hvis de to partene ikke er villige til å snakke civilly. Når viljen til å forhandle er oppnådd, er det på tide at begge parter forberede forhandlingene.

Det er visse faktorer du må tenke over når du forbereder. Disse er:

Hvordan å forhandle frem en vinn - vinn - konfliktløsing. Å få og gi bort.
Hvordan å forhandle frem en vinn - vinn - konfliktløsing. Å få og gi bort.

  • Mål. Hva vil du og hva vil den andre parten? Tømme ut begge målene dine slik at du vet hvor du skal møte.
  • Å få og gi bort. Hva er de tingene som du og den andre parten ønsker å få, og ting som dere begge er villige til å gi bort? Du bruker disse tingene når man kommer opp med den beste vinn-vinn-situasjon for å løse konflikten.
  • Forventning. Hva er dine forventninger til forhandlinger? Innse det, vil du enten er enig eller uenig i forhandlinger. Dette kan ikke slå ut så godt eller kanskje bare slå ut til høyre. Selvfølgelig, begge partene ønsker det beste, men sørg for å forutse uenighet.
  • Plan B. I tider med uenighet, hva er dine alternativer? Du bør ha en plan B i tilfelle forhandlinger med den annen part vil ikke slå ut så godt.
  • Risikoer. Hva er de mulige risikoene med vinn-vinn tilbud? Selv om det kalles en "vinn-vinn", det er ikke fortsatt den ideelle mål du ønsker å oppnå. Det er helt greit om det vil være akseptabelt for deg. Men godtar trenger du å risikere noen ting. Den andre parten må risiko, også.

Holde alle disse tingene i tankene når du forbereder for forhandlingene. Ikke glem å vurdere alle disse under forhandlingene.

Det er viktig at begge parter har et ønske om å bosette konflikten og komme opp med en oppløsning som begge vil være til nytte. Emosjonelle utbrudd bør unngås fordi å være emosjonelle deludes begrunnelsen. Når forhandling, må du være mer rasjonelt enn følelsesmessig. Men dette betyr ikke at du skal glemme menneskelige følelser.

Må du føler deg bra når du har tatt nytte av andre mennesker. Forventning.
Må du føler deg bra når du har tatt nytte av andre mennesker. Forventning.

Videre vil den andre personen forvente at du vil gi opp noe for ham å nå sine mål. Hvis det er tilfelle, bør du kreve noe for å kompensere for den tingen du vil gi opp. Som kalles som risikoen for den andre parten.

Nå hvis den andre parten ikke kan ta sjansen på å bli enige om dine behov, og deretter be ham om å gi opp noe, slik at du kan nå dine mål. Som vanlig, bør denne personen kompenseres for noe han vil gi opp. Dette bør være behagelig for deg og den andre parten.

Nå, hvordan vil du vite om du har nådd en vinn-vinn-avtale? Dere begge skal føle at du liksom vant i avtalen. Det kan ikke være nødvendig at dere begge nådd målet ditt, men minst, begge fikk noe gunstig.