E2y

Hvordan å behandle Lyme sykdom hos hunder

Sikre hunden din er fri for sykdommer er en av dine ansvarsområder som hundeeier. En av de sykdommer som bør være et problem for deg er lyme sykdom. Dette er en av de mest utbredte sykdommer hos hunder. Hvis hunden din lider av halthet, slapphet, feber, hovne ledd eller lammelse, kan dette være tegn på at hunden din er infisert.

Følgende er fremgangsmåten for hvordan å behandle Lyme sykdom hos hunder:

Hvordan å behandle lyme sykdom hos hunder. Forstå hva som forårsaker lyme sykdom hos hunder.
Hvordan å behandle lyme sykdom hos hunder. Forstå hva som forårsaker lyme sykdom hos hunder.

  • Forstå hva som forårsaker Lyme sykdom hos hunder. Dette trinnet er svært viktig. Dette vil hjelpe deg å oppdage om hunden din kjøpte denne sykdommen. Hunder tilegne seg denne sykdommen gjennom en hake bite. Prosessen med å anskaffe denne sykdommen tar opptil 48 timer. Dette betyr at hvis du er i stand til å fjerne flåtten innen 48 timer, kan du hindre overføring av sykdommen.
  • Planlegg en sjekk-opp med en veterinær. Hvis du mener at din hund har lyme sykdom, bør du planlegge en sjekk-opp så snart som mulig. Oppdage sykdommen på et tidlig stadium kan hindre hunden fra å oppleve smerte. Husk at hvis sykdommen nådde sitt avgjørende fasen, kan hunden oppleve lammelser. Denne sykdommen kan også angripe hundens lemmer, spesielt når ubehandlet. Hvis hunden din er allerede på progressive stadier av sykdommen, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.
  • Spør veterinæren for å gjøre en diagnostisk test. For å bekrefte lyme sykdom, vil veterinæren utføre en diagnostisk test. Veterinæren kan utføre et antistoff test. Antistoff test, har som mål å oppdage eksistensen av antistoffer i hundens kropp. Eksponering for spirochete forårsaker tilstedeværelse av antistoff. Polymerase kjedereaksjon eller PCR test er også en annen test som dyrlegen kan utføre. Imidlertid bli minnet om at et falskt negativt resultat kan forekomme i denne testen. Hvis veterinæren fant et negativt resultat, er det best å få en second opinion for å bekrefte resultatet av den første testen. Den PCR-test er mer spesifikk enn den første. Det er også mer følsomme. For best resultat, er det tilrådelig å bruke det berørte leddvæske som prøven for testing.
  • Gi hunden din riktig behandling. Etter å ha bekreftet sykdommen, er det neste trinnet å administrere riktig behandling. Den vanligste behandlingen for Lyme sykdom er antibiotika. Veterinæren vil sannsynligvis foreskrive doksycyklin. Andre antibiotika inkluderer ampicillin og amoxicillin. Noen hundeeiere stole på naturlig rettsmidler for å behandle Lyme sykdom. Pellets av Ledum er de mest vanlige. Ledum hindrer videre smitte.
  • Vet hvordan man kan forebygge sykdommen. En annen måte å håndtere lyme sykdom er å hindre det. Den beste måten å gjøre dette på er å beskytte din hund mot flåttbitt. Men hvis du bor utendørs, kan du forhindre flåttbitt gjennom repellents. Du kan også forhindre at sykdommen ved grooming hunden din regelmessig. Hvis du fant en hake, må du fjerne det med pinsett. Sørg for å drepe flåtten ved å knuse den. Du kan også bruke en alkohol for å drepe det. Husk å ikke drepe flåtten med fingrene. Du kan kjøpe sykdommen. Du kan også ha hunden injisert med anti-lyme vaksine.

Dette er fremgangsmåten på hvordan å behandle Lyme sykdom hos hunder

Dette er fremgangsmåten på hvordan å behandle Lyme sykdom hos hunder. Disse trinnene vil hjelpe deg å kurere hunden din sykdom. Bare være forsiktig når du gir hunden antibiotika. Sørg for at du følger dyrlegen instruksjon. Dette vil hindre ytterligere komplikasjoner.