E2y

Hvordan å behandle hjørnetann skabb

Canine skabb er en hudsykdom som er forårsaket av tilstedeværelsen av midd som finnes på huden til hunden eller i hårsekkene og kan selv hule under huden. Midd er alltid til stede på hunder, men enkelte midd vil føre til reaksjoner som skaper ubehagelige symptomer hvis venstre ubehandlet. Det er tre vanlige typer canine skabb, forårsaket av ulike midd. Disse varianter inkluderer Cheyletiella Mange, Sarcoptic Mange og Demodectic Mange. Behandling av skabb er vanligvis ganske enkelt hvis tilstanden oppdages tidlig før det sprer seg mye.

Følgende trinn er nyttig i behandling av tilstanden:

Hvordan å behandle hjørnetann skabb. Gjenkjenne symptomer tidlig.
Hvordan å behandle hjørnetann skabb. Gjenkjenne symptomer tidlig.

  1. Gjenkjenne symptomer tidlig. Midd som forårsaker canine skabb er ikke synlige for øyet, men symptomer på deres tilstedeværelse kan oppdages ved visuell inspeksjon. Symptomer på Sarcoptic Mange kan omfatte sterk kløe, sår på kroppen, håravfall rundt ørene, albuer og bein, og en ubehagelig lukt. Symptomer på Demodectic Mange kan inkludere tap av hår i ansiktet, hodet og frambeina og er mest sett i valper. Midd overføres fra mor til valp under pleie-og immunsystemet av valpen er vanligvis ikke moden nok til å motstå midd. Cheyletiella Mange har symptomer på mild kløe og utseendet av hvite flak på hodet, nakke og rygg.
  2. Besøk en veterinær. Hvis skabb er mistenkt, bør en veterinær bli konsultert for en skikkelig diagnose. Den midd som forårsaker Cheyletiella Mange kan være synlig med bruk av et forstørrelsesglass, men dette er et unntak. Andre former av skabb krever en hud skraping og undersøkelse under et mikroskop for å bestemme type og mengde av midd stede. Denne informasjonen er nødvendig for å fastslå en passende behandling strategi.
  3. Følg veterinær godkjent behandling strategi. Behandling kan inkludere fall eller medisinert bad, aktuelle salver eller muntlig narkotika. Aktuelle behandlinger er mest brukt for lokaliserte tilfeller mens dips og sjampoer er nødvendig når tilstanden har spredt mye. Den muntlige stoffet som brukes i behandling er ivermectin. Når ivermectin er foreskrevet, bør man sørge for å følge veterinærens nøye fordi det er en kraftig medikament som kan ha alvorlige bivirkninger, inkludert død, hvis den ikke brukes riktig. Mer alvorlige tilfeller kan kreve barbering det berørte området og isolere hunden under behandling for å hindre overføring av midd til andre pattedyr.
  4. Hindre reinfeksjon. Når behandlet, er det viktig å unngå slik midd å gå tilbake. Noen av disse metodene kan omfatte vaske hundens seng, unngå kontakt med andre hunder som vises symptomatisk, fôring en høy kvalitet diett som inneholder tilstrekkelig mengder fett og planlegging regelmessige kontroller med veterinæren din.