E2y

Hvordan å behandle hjørnetann pankreatitt

Utforsk alle alternativene for hunden din, fra pankreatitt dietter til medisiner og andre

Canine Pankreatitt kan være et alvorlig helseproblem for hunden din. Det er betennelse i bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen er en V-formet organ, som ligger på høyre side av magen, bak magesekken. Bukspyttkjertelen er ansvarlig for å produsere enzymer som er nødvendige i fordøyelsen, så vel som for fremstilling insulin. Betennelsen skyldes skadede bukspyttkjertelen celler lekker fordøyelsesenzymer.

Denne tilstand kan være akutt, som vanligvis er survivable, eller kroniske, som til slutt hevder levetiden til hunden, og har mange årsaker som:

 1. Fedme
 2. Fettrikt kosthold
 3. Hyperlipidemi
 4. Langvarig bruk av kortikosteroider
 5. Cushings sykdom
 6. Narkotika reaksjoner
 7. Blodpropp lidelse
 8. Trauma
 9. Leversykdom

Fordi fettrike dietter eller sporadiske store servering av en fettrik mat som skinke kan forårsake pankreatitt, veterinærer se flere tilfeller av denne sykdommen i løpet av ferien når hunder har en tendens til å få flere middagsrester. Symptomer på denne sykdommen er:

 1. Smertefull magen
 2. Abdominal oppblåsthet
 3. Mangel på matlyst
 4. Depresjon
 5. Dehydrering
 6. Endring i holdning
 7. Oppkast
 8. Fargeendring i røde vev av munnen og øynene
 9. Diaré
 10. Gul, fettete avføring
 11. Feber

Hvordan å behandle hjørnetann pankreatitt. Væsketerapi for å hindre dehydrering og elektrolyttforstyrrelser ubalanser.
Hvordan å behandle hjørnetann pankreatitt. Væsketerapi for å hindre dehydrering og elektrolyttforstyrrelser ubalanser.

Akutte tilfeller av hjørnetann pankreatitt vil også vise:

 1. Hjerterytmeforstyrrelser
 2. Sepsis
 3. Pustevansker
 4. Disseminert intravaskulær koagulasjon
 5. Alvorlig betennelse av organene i nærheten av bukspyttkjertelen

Hvis kjæledyret stiller hvilken som helst kombinasjon av de tidligere nevnte symptomer, ta ham med til veterinær med en gang. Veterinæren vil kunne stille en diagnose ved:

 1. Spør eieren om noen symptomer hunden har utstilt nylig
 2. Utføre en fysisk eksamen
 3. Gjør laboratorietesting
 4. Ta røntgenbilder
 5. Gjør en ultralyd
 6. Utføre en biopsi

Utforsk alle alternativene for hunden din, fra pankreatitt dietter til medisiner og andre. Smertestillende midler dersom hunden viser tegn til smerte.
Utforsk alle alternativene for hunden din, fra pankreatitt dietter til medisiner og andre. Smertestillende midler dersom hunden viser tegn til smerte.

Behandlingen starter etter at veterinæren gjør en diagnose. Denne behandlingen er ment å tillate bukspyttkjertelen til å ta en pause, og resten. Det bør også kontrollere eventuelle komplikasjoner som oppstår. Symptomene bør også behandles slik at hunden vil føle deg bedre raskt. Den behandling som er generelt gitt inkluderer:

 1. Blir holdt utenfor noe å spise eller drikke, inkludert oral medisiner, for inntil tre dager.
 2. Væsketerapi for å hindre dehydrering og elektrolyttforstyrrelser ubalanser. Dette inkluderer IV væsker som kaliumtilskudd og blodoverføring, som gir spesielle proteiner. Disse proteinene hemmer bukspyttkjertelen enzymer.
 3. Smertestillende midler dersom hunden viser tegn til smerte. Meperidin, kan butorfanol injeksjoner eller Fentanyl plaster brukes. Disse legemidler kan også administreres som et kontinuerlig drypp.
 4. Kontrollerende kvalme.
 5. Stanse alle tidligere medisiner.
 6. Behandling av enhver toksin, infeksjon eller andre forhold som kan være årsaken til pankreatitt.
 7. Utføre kirurgi (selv om dette skjer sjelden).

Lurer du kanskje, "Hva mate jeg en hund med pankreatitt?" Riktig kosthold kan hjelpe hunden din leges. Gjeninnføring av mat og vann er treg å bruke små mengder tørt, lett fordøyelig, fettfattig mat, for eksempel Purina Fit & Trim. Denne spesiell diett kan bare gis noen få dager eller for resten av kjæledyret ditt liv.

Nå som du vet hvordan du skal behandle denne sykdommen, må du holde et øye med kjæledyret ditt. Canine pankreatitt kan føre til diabetes mellitus og andre hjørnetann helsemessige komplikasjoner, det kan være så mild som en en-dagers anfall med magesmerter eller det kan være dødelig. Det kan også oppstår på nytt lett, forårsaker mer smerte. Prevention er den beste måten for å unngå problemer.