E2y

Hvordan å behandle en katts ormer

Fordi katter, av natur utendørs fôrhøstere, er på jakt etter mat på bakken og prøver å konsumere dem, er det ikke en overraskelse at de kan plukke opp parasitter mens du spiser ting som du ikke legger merke til. Når du ser at ormer kommer ut av kattens anus, eller restene er til stede i kullet, komme over det første sjokket av å se disse parasittene og følg denne guiden om hvordan du deworm katten din.

  • Identifisere parasitter. De vanligste parasitter som finnes i katter er rundormer, bendelorm, hookworms og whipworms.
  • Rundorm og bendelorm er vanligvis utbredt blant mennesker i tilfeller av dårlige sanitærforhold, men de kan også infisere noen dyr, inkludert hunder og katter. Rundormer er til stede i kattunger fra katter som ikke har vært ormekur (for rundorm ova overføres fra mor til foster mens i unnfangelse), mens bendelorm oppstår når en katt tilfeldigvis ingests en loppe som har konsumert bendelorm larver. Begge har en tendens til å okkupere fordøyelsessystemet som de vokser, fôring på eventuelle matrester at katten spiser. Rundorm og bendelorm er også synlige for det blotte øye, identifisert i avføringen deres som enten ligner små tråder av spaghetti, mens bendelorm ser ut som hvite riskorn.
  • På den annen side, er hookworms kjent å suge blod og derfor kan bringe alvorlig fare for katter; whipworms er vanligvis vanlig hos hunder, men kan være et uhell inntas av katten. Hookworms kan bare oppdages ved fecal eksamen, men katter rammet av denne type parasitt tendens til å bli blodfattig, svak, og har vanligvis blodig diaré, umiddelbar behandling av en veterinær er et must ved første tegn på hookworm symptomer.
  • Behandling. Parasite fjerning krever ulike metoder, noen som kan utføres hjemme.
  • Rundormer, bendelorm og hookworms er svært vanlig blant katter som kjæledyr butikker bære deworming medisiner, som du kan bruke hjemme. Disse dewormers kommer i tablettform, sirup eller pastaform, og dosering leveres enten ved å blande det med maten, eller direkte oralt. Følg on-the-etiketten nøye før administrering av medisiner.
  • Men så mye som disse medikamentene er nyttige og enkle å følge, først og fremst er å ta kontakt med veterinær for råd og behandling mens deworming katten. Videre kan en dose ikke være nok, så det kan også ta opptil flere ganger for å fjerne ormer helt fra kattens kropp.
  • Forebygging. Samt holde et øye med kattens aktiviteter, spesielt når han går utendørs, må du gjøre noen rengjøring, spesielt med kattetoalettet. Hvis du har kattunger, vaske sengetøy. Bruk en støvsuger for å rense hele huset, inkludert møbler og tepper, for å bli kvitt ormen egg som har falt av katten.
  • Videre, siden ormer pleier å ligge i parasittiske lopper og dermed overføre seg selv til katter som samtidig er vedlagt, med jevne mellomrom prøver å bruke loppe-drapet sjampo og tabletter for å sikre at ingen ormer ville prøve å angripe katten din.


Hvordan å behandle en katts ormer. Identifisere parasitter.
Hvordan å behandle en katts ormer. Identifisere parasitter.

Som alltid, mens det er mulig å deworm katten hjemme, husk at en unse av forebygging er bedre enn en halvkilo kur. Ved å bekjempe ormer fra infesting katten gjennom forebyggende tiltak, som gode sanitærforhold og stell praksis, kan du og ditt kjæledyr har en fred i sinnet.