E2y

Building katt condos og hus: møbler planer

Mange hundeeiere har møtt de høye kostnadene ved å kjøpe pet møbler fra dyrebutikker. Derfor er det mange gjør-det-selv snekkere velger å lage sin egen pet møbler. Dette inkluderer bygging katt condos, katt hus, tårn og skrape innlegg. En katt i leiligheten, eller pus habitat, er en av de enkleste delene av katt møbler for hjemmet snekker til å gjøre, og kan også være laget av rester igjen fra andre prosjekter.

Disse planene vil lære deg hvordan å lage en katt hus som vil gi en ny lekeområde for ditt kjæledyr.

Du vil trenge:

 • overflødig trelast
 • teppe rester
 • tau
 • vinkelparenteser
 • spiker, skruer, etc.

Building katt condos og hus: møbler planer. Fest to av polene til basen med en lang bolt og bruke vinkelparenteser på alle sider av polene for å gi stabilitet.
Building katt condos og hus: møbler planer. Fest to av polene til basen med en lang bolt og bruke vinkelparenteser på alle sider av polene for å gi stabilitet.

Den enkleste av de kitty condos å gjøre er den som har tre støttestenger med en stor plattform på toppen. Du må kanskje kjøpe noen stykker for dette. Polene bør være minst 4x4 for styrke og stabilitet, så kjøp en passende lengde på et hjem butikken hvis du ikke finner det i scavenging din.

En katt habitat trenger en bred base og tre trestolper samt et lite stykke for sengen. På grunn av det faktum at du jobber med store biter av tre du må sørge for at du har et stort nok område i ditt hjem for et habitat av denne størrelsen.

Følgende retninger vil lære deg hvordan å bygge en, steg-for-steg:

 • Fest to av polene til basen med en lang bolt og bruke vinkelparenteser på alle sider av polene for å gi stabilitet. De første to poler bør plasseres på kanten av en side av basen til katten leiligheten, ca 2 meter fra hverandre. Det kan være lurt å teppe basen før du fester polene, så skjære hull i teppet slik at polene sitter direkte på veden.
 • Plattformen skal plasseres på toppen av disse polene. Plattformen skal plasseres slik at den ene kanten hviler på toppen av polene, og resten av plattformen henger over basen. Plassere to spikre gjennom plattformen der den festes til hver av polene.
 • Med dette i stedet feste tredje stangen og basen. Det bør plasseres motsatt av disse to stengene. Den bør plasseres slik at den er nøyaktig i mellom de andre trestolper. Nå feste stangen til bunnen av plattformen og basen.
 • Det er lettere å teppe plattformen før den er festet til polene enn etterpå. Bruke vanlige teppe stifter og dekker hele treoverflaten, topp og bunn, kutte ut bitene der tre er festet til polene.
 • Når plattformen er på plass, pakk den ensomme pole helt i en god tykt tau (se merknaden nedenfor på sisal tau). Få tau minst en halv tomme tykk, noe mindre enn det og katten møbler vil ikke vare lenge når angrepet av kitty klør. Start fra bunnen og bryte opp. Fest tauet til polen jevne med spiker. Ikke bruk stifter fordi katter vil trekke dem rett ut av skogen. Bruk vanlige snekker negler med et hode for å holde tauet på plass. Sett en spiker i tauet med noen svinger rundt innlegget. Så når kattene slitasje gjennom tauet på steder, vil du bare nødt til å erstatte fra spiker til spiker i stedet for hele lengden.
 • Det er viktig å merke seg at disse planene ikke er risset inn i stein, og du kan variere dem på flere forskjellige måter. Avhengig av tilførsel av tre, kan det være lurt å lage en eller flere etasjer. Du kan også legge til en boks for kattene å spille i. Det kan enten åpnes i begge ender eller bare den ene enden, men sørg for at det er rom for en katt å snu hvis det har bare én side åpen, eller du vil ha til periodisk redde en fanget katt.
 • Hvis du trenger å lokke kattene dine til sin nye "high-rise 'leiligheten når den er konstruert (og i min erfaring, må du holde trekke dem av gjenstående habitat under konstruksjon), gni litt kattemynte inn i tauet og tepper og de skal undersøke det på et blunk. Kattene dine vil ha timer med glede i sin nye lekeområde.

Det er viktig å bare bruke sisal tau for gjennomføring av de vertikale delene av katten din leiligheten. Dette stoffet vil vare lenger enn teppe under stress av katten klør grunnet dens tykkelse, og det er ikke så utilgivende som tre. Tauet skal festes rundt katt møbler tett for å unngå at det løsner når kjæledyr begynner å klø innlegget. Men hvis katten ikke brukes til dette materialet, bør en kombinasjon av teppet og sisal tau brukes til å tillate for en overgang samt unngå muligheten for feline avvise nye møbler.

Plattformen skal plasseres på toppen av disse polene. Med dette i stedet feste tredje stangen og basen.
Plattformen skal plasseres på toppen av disse polene. Med dette i stedet feste tredje stangen og basen.

Hvis du ønsker å bygge din egen katt møbler og du ikke har en tilførsel av ulike biter av tre fra dine egne prosjekter, speider de lokale verftet salg og bevegelige salg. Bevegelige salg er det beste alternativet, som mange hjem entusiaster er motvillige til å del med sine overskytende byggevarer med mindre de er i ferd med. Garasje og verksted salg er også en stor kilde til teppe rester.